Omdurman tea - Gramáž čaje: 400g

Současná podoba tohoto čaje je výsledkem usilovného šlechtění divoké odrůdy čajovníku později nazvaného Thea Assamica, který po tisíciletí rost planě v bažinaté džungli v povodí řeky Brahmaputry.
Hnědočerný lístek s obsahem světlých tipsů, stejnoměrně svinutý do půlměsíčku s plnou sladovou vůní. V šálu temně červenohnědý nálev sytého aróma a vydatné chuti. Vhodný před dalekou cestou.
KOŘENÍ
Kardamom, tedy mouřeninský pepř, roste na Srí Lance, v Číně a na Sumatře. Plody tropického keře používali, stejně jako zázvor, už Římané. Drcené se přidávají do sladkého pečiva a čajů, tradiční medicína doporučuje kardamom k podpoře nervové soustavy, trávicího systému a obranyschopnosti.
Příprava
Množsví na nálev:
8g - 600ml | 1 polévková lžíce je 2g
Louhování:
1. nálev: teplota vody 90°C, louhovat do 2 minut
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
| Druh tmavého čaje |
|
|---|---|
| Země původu | Indie |
| Obsah Teinu |
|
| Vůně | Sladká, Medová, Dřevitá, Aromatická, Kořeněná |
| Chuť | Silná, Sladká, Hořká, Medová, Kořeněná |
| Počet nálevů |
|
| Značky kvality |
|
| Druh tmavého čaje |
|
|---|---|
| Země původu | Indie |
| Obsah Teinu |
|
| Vůně | Sladká, Medová, Dřevitá, Aromatická, Kořeněná |
| Chuť | Silná, Sladká, Hořká, Medová, Kořeněná |
| Počet nálevů |
|
| Značky kvality |
|







